Orientering og hinderløyper for barna

 

Orientering er en sport for alle, og passer kjempeflott også for barn i alle aldre. Rekrutteringen til orientering skal ha en lav terskel, og det skal være morsomt fra første start. En god måte å gjøre dette på er å arrangere egne orienteringsløp og hinderløyper for barn.

Når det kommer til rekruttering kan man følge utviklingstrappa, men det er også mulig å jobbe utenom disse målene og arrangere konkurranser og arrangementer mer basert på lek.

Å arrangere en slik konkurranse trenger ikke å være så vanskelig, og trenger heller ikke å bety spesielt mye jobb eller tilrettelegging. Det viktigste er selvsagt at man har en passende skogsløype tilgjengelig, men den kan gjerne også gå over flatere og mindre skogrik mark. Har man tilgang på et jorde utenom vekstsesongen kan dette være et perfekt alternativ. Når det kommer til å sette opp for eksempel en hinderløype kan man ta av det naturen har å by på. Klatre over, krype under, løpe mellom – alle disse hindrene kan man lage kun ved hjelp av trestokker og annet man finner i skogen. Det kan også være morsomt å legge inn oppgaver som for eksempel å skru inn lyspærer eller annet som gir en umiddelbar effekt. Dette trenger heller ikke være dyrt, sjekk for eksempel Buildor.no for billige og bra lamper som enkelt kan tas med ut i terrenget. Husk bare at du også må ha en lang nok skjøteledning.

Premier er også viktig i denne typen konkurranser, og det er mange som tyr til godteri eller snacks, men her kan det være lurt å tenke litt nytt, og heller velge noe som kan brukes til andre ting. Det er også viktig å tenke på at idrett ikke bør være dyrt å holde på med, slik at man unngår at barn faller fra på grunn av økonomi. Ved å gjøre disse typene orienteringsløp og hinderløyper så billige som mulig å arrangere kreves det heller ikke at man tar store startkontingenter, og man kan enklere få med en større gruppe barn. Utstyret bør det heller ikke stilles høye krav til på dette nivået, og man bør sørge for at det som eventuelt trengs utover vanlige sportsklær kan lånes.