Er du klar for sesongens konkurranser?

 

Nå er det ikke lenge til våren og sommeren er her, og med dem kommer orienteringssesongen også ordentlig i gang. Det finnes mye man kan gjøre for å forberede seg på dette, og her får du noen gode tips på veien.

Ledig rom!

Arrangeres det orienteringsløp i nærheten av der du bor? Hva med å stille som overnatting for andre utøvere? Mange har ikke de aller største budsjettene når det kommer til reise og overnatting rundt stevnene, og da er det selvsagt viktig at alle bidrar så mye de kan. Det krever ikke så mye av deg å stille med overnatting. Har du en god sovesofa og et kjøkkenbord med plass til gjester er du allerede godt på vei. Det viktigste er uansett at gjestene føler seg velkomne, og at du sørger for at de enkelt kan komme seg til stevnet i god tid.

Utstyret i orden?

Før sesongen starter kan det være lurt å ta en skikkelig gjennomgang av alt av utstyr. Dersom skoene er skadet eller utslitt er det kanskje på tide å kjøpe nye, og det kan kanskje hende at det er på tide å bytte ut gamle kompass også. Gå igjennom alt utstyret du bruker, og lag en liste over det som må byttes ut.

Årets konkurranser

Det arrangeres orienteringsløp over hele landet, og også i både det nære og fjerne utland, så det kan være lurt å tidlig gjøre seg opp en mening om hvilke løp man ønsker å delta i, og hvordan man ordner logistikken rundt løpene. Her kan man også dra nytte av at man selv har stilt som overnattingssted for andre løpere – kanskje de gjengjelder tjenesten for deg. Når man planlegger sesongen er det lurt å sørge for at konkurransene ikke kommer for tett på hverandre, slik at det er mulig å restituere seg fullt mellom løp. Det kan også være smart å tidlig planlegge hvordan man kommer seg til løpet, hvorvidt man kommer til å trenge bil eller om man kanskje kan klare seg med buss eller tog.