Hva skal til for å bli god i orientering?

Det første vi skal spørre oss selv er hva orientering egentlig går ut på, for det er det ikke nødvendigvis alle som vet. I all hovedsak så foregår orientering i naturen, og formålet er som regel å komme seg gjennom alle postene som er plassert ut i løypa for deltakerne på forhånd. Her skal man altså innom alle postene så fort som mulig og være den første personen som faktisk kommer seg til mål. Siden dette pleier å foregå i terreng og postene er ukjente i sin plassering så må deltakerne ha med seg blant annet kart for å kunne navigere seg gjennom landskapet som blir brukt i løypen. For å vise at man har vært innom postene bruker man elektroniske brikker som kan registrere at deltakeren faktisk har vært på nøyaktig den posten til riktig tid.

Mesterskap

Det arrangeres faktisk en del forskjellige orienteringsløp i Norge der folk kan være med å delta i blant annet mellomdistanse, langdistanse og nattløp. Dette er en sport som har vært i vekst i det siste, og det er faktisk også i dag verdensmesterskap som blir arrangert. Det viktigste er å kunne orientere seg i løpet og velge veivalget sitt med omhu for å spare så mye energi som mulig, men samtidig bruke så lite tid på gjennomføringen som mulig. Måten man forbereder seg på er å forstå hvilke fordeler man bærer på i sin egen kropp, og hvordan man skal bruke disse på best mulig vis til den spesifikke løypen. Det man kan satse på utenfor banen er derimot selvfølgelig å trene opp kroppen sin.

Trening og kosthold

Det finnes mange forskjellige tips og hint som man kan komme med når det gjelder helse og trening for kropp, men poenget her er ikke bare å være sunn. Det handler også om å utvikle et friskt sinn som kan holde deg oppmerksom på omgivelsene, og samtidig være veldig utholdende i utøvelsen av løpet. Det å holde kroppen sin sunn og klar til løp er ikke alltid en enkel oppgave. Det kreves for eksempel riktig kosthold, og dette kan være kostbart i lengden. Det kreves antakeligvis også noen slags form for styrketrening, men mest utholdenhet. Dette er noe man får gjennom kondisjonstrening, og det kan gjøres gjennom løping, sykling, svømming eller for eksempel boksing. Dersom man ikke har lyst på medlemskap til en treningssal så kan man anskaffe dette utstyret og trene hjemme. Dette kan derimot bli dyrt, og dersom man trenger det så kan man skaffe seg et billig forbrukslån hos centum for å ikke legge for mye stress på økonomien på en og samme gang. Det er selvfølgelig også mulighet for å løpe ute i naturen, men i en travel hverdag så kan det være veldig fordelaktig å ha treningsutstyret sitt så nærme boligen sin som overhodet mulig.