Værforhold gjør orienteringsdeltakere bedre!

De fleste nordmenn er kjent med uttrykket “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær”. Dette sitatet kan kanskje diskuteres, men det i alle fall et godt poeng å hente fra det: Valg av klær er helt avgjørende for å få en god opplevelse ute i friluft. Norsk natur har en rekke ulike værforhold å by på. Kulde, varme, regn, vind og snø er et par av de. Været i Norge er uforutsigbart. Derfor er det viktig være forberedt på det meste. Spesielt viktig er dette i orientering, da denne sporten byr på mye uteaktivitet.

Orientering har i økende grad blitt en familieaktivitet, og stadig flere barn med kompass er å se i marka. Værforholdene i Norge kan være røffe, men man er ikke ute og orienterer for å klage på været! Har du ordentlige klær er det ingen behov for slikt heller. Det samme gjelder for barna. Det finnes uteklær for enhver anledning. Det gjelder bare å finne riktig type. kids brand store tilbyr et stort utvalg av uteklær for barn av ulike aldre. Denne forhandleren er en av Norges største nettforhandler for kvalitetsklær tilpasset barn og ungdom.

Ungdom løper i skogen

Orientering er som kjent en sport som foregår utendørs, og da ofte i naturen. Så givende som det kan være, så er det ikke alltid at været spiller på samme lag som deg. Enhver nordmann vet hvordan tøffe værforhold kan påvirke aktiviteter utendørs på godt og vondt. Det er likevel mange som sverger til å komme seg ut i naturen uansett vær.

Værforhold og mentalitet

Gode klær kan ikke alltid løse alle problemer relatert til været, men man kommer et godt stykke med riktig mentalitet. Er man en av de som ikke dropper planene om å komme seg ut på orientering, men heller velger å med seg litt ekstra klær og optimisme så kan man faktisk bli en bedre rustet orienteringsdeltaker. Ikke bare fordi man får mer tid ute i naturen, men fordi man venner seg til å løpe og orientere seg i tøffe værfohold.

Tåke kan gi dårlig sikt

Det går kanskje litt tregere når man ikke ser foran seg på grunn av tåke, eller at regn og vind gjør det vanskeligere å se kartet. Men om man så blir vant til disse forholdene, blir ting også mye enklere når vi først får oppholdsvær her i Norge.

Uttrykket “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær” kan diskuteres, men dårlig klær finnes i aller høyeste grad. Akkurat på samme måte som gode klær finnes. Har man sistenevnte, er man godt rustet for orientering i norske værforhold. Det samme gjelder selvsagt for barn. Det finnes en rekke nettbutikker som tilbyr store utvalg av kvalitetsklær for barn. Det er ikke alltid at gode klær hjelper i kampen mot tøffe værforhold, men om man fortsetter orienteringen likevel vil man ikke bare bli mentalt styrket, men også sterkere fysisk. Når man først får oppholdsvær vil erfaringene med regn, vind og snø gjøre deg til en mye bedre orienteringsdeltaker.